در تاريخ 30/3/87 استاندار يزد در جمع مديران مسئول مطبوعات استان، تعدادي ازخبرنگاران، نمايندگان نشريات سراسري و مديران خبرگزاريها حضور بهم رسانيده و به پرسشهاي آنان در موارد مختلف پاسخ داد. توجه خوانندگان را به برخي از پرسش و پاسخها و اظهار نظر آيينه يزد معطوف ميدارد:
استاندار در مورد تشكيل جلسه مصاحبه با اصحاب مطبوعات اعلام نمود شايد اينگونه برنامهها كه به صورت فصلي برگزار شده تغيير كند وماهيانه برگزار شود ضمنا هيچ كس حق ندارد به خبرنگاران كه پل ارتباطي مردم و رسانهها و به تبع آن پل ارتباطي رسانهها و مردم هستند دستور دهد و فكر نميكنم كه اينگونه باشد.
از افزايش روز افزون و غير معقول قيمتها به ويژه از ابتداي سال جاري و بيتوجهي دستگاههاي مسئول در استان و عدم برخورد با محتكران و گران فروشان سوال شد و موضوع تشويق يكي از چاي فروشان كه ميتواند بيانگر اين مطلب باشد كه كسي را با گران فروشان كاري نيست چون اگر گران نفروختيد تشويق ميشويد.
ايشان اظهارنمود كارگروهها تشكيل شده و قطعا با محتكران برخورد جدي خواهد شد.
در حالي كه مردم انتظار دارند بعد از اين همه اجحاف و گران فروشي در مورد اقلام ضروري از قول مدير اجرايي استان ميشنيدند آيا چند درصد از گران فروشان برنج، چاي، شكر، آهن، آجر و غيره به مقامات مسئول معرفي شده يا مجازات شدهاند آيا عدم معرفي محتكران و گران فروشان دراين گونه موارد دال بر اين نيست كه حداقل آن طور كه بايد اطلاع رساني نشده است؟!
درمورد عدم حضور مستمر بعضي از مديران در محل كار خود كه بعضا موجب نارضايتي ارباب رجوع و بينظمي در محيط كار ميشود، استاندار گفت: مصداق ارائه دهيد.
بيان اين پاسخ ميرساند يا طرح سوال اشتباه است يا مسئولان امر اطلاع و آگاهي از عدم حضور رييس اداره و يا مدير شركت دولتي در استان ندارند.
از معضل بهداشت و درمان استان و دريافت زيرميزي از طرف بعضي از پزشكان سوال شد با كمال تاسف تقريبا پاسخ اينگونه بود اگر موردي را سراغ داريد و يا مردم به شما گفتند به آقاي مدير كل مربوطه بگوييد تا برخورد كند!
مردم انتظار دارند بعد ازسه ماه كه مصاحبه مطبوعاتي استاندار تشكيل ميگردد حداقل به طور قاطع اعلام شود حتي اگر يك مورد با شدت برخورد شده بدون اين كه اسم شاكي يا متشاكي برده شود.
آيا اين گونه پاسخها و يا موكول كردن به آينده، گران فروشان و دريافت كنندگان زير ميزي را جديتر و مقاومتر در امر خلافي كه تاكنون انجام دادهاند نميكند؟
از روابط عمومي استانداري درخواست ميگردد خلاصه سر مقاله شماره 84 آيينه يزد با عنوان «گناه ما معلمان اين است كه حق خود را نميشناسيم» و يا سر مقاله شماره 60 همين هفتهنامه تحت عنوان «آيا بيمه خدمات درماني عنواني فريبنده و حرمت شكن است؟» را براي مطالعه استاندار تنظيم و در اختيار ايشان قراردهد تا به مصداقها پي ببرند.
درباره خاموشيهاي برنامهريزي نشده برق كه موجب ضرر و زيان جدي براي صنايع و نارضايتي عمومي ميشود استاندار يكي از دلايل خاموشيهاي برق را خشكسالي ذكر كرد و اظهار اميدواري نمود با تغيير ساعت شروع كار ادارات شاهد بروز كمتر اين مشكلات باشيم اما بدلايل ديگر و از جمله به اظهارات بعضي از كارشناسان كه در روزنامهها و سايتهاي خبري آمده اشارهاي نشد.
اميد است دولت ومسئولان امر با كمك كارشناسان و نمايندگان مجلس چارهانديشي كنند تا مشكل مرتفع گردد و در آينده با خاموشيهاي سنگينتري روبرو نشويم. آيينه يزد از مسئولان استان درخواست نمود تا در پايان فصل با ارائه آمار اعلام نمايند عموم مردم از تغيير ساعت كار ادارات راضي بودهاند و به آنچه كه در صرفهجويي برق مورد نظر بوده است رسيدهايم؟
علي رغم مصاحبه استاندار با صدا و سيما و خبرگزاريها و قول مساعد مبني بر كاهش وجه قبوض گاز، متاسفانه نه تنها هيچ گونه كاهشي مشاهده نشده بلكه در برخي موارد با افزايش مواجه گشته است و ديگر اينكه با تاكيد استاندار محترم مبني بر صرفهجويي مردم، مقرر گشته گازرساني به شهرهاي مصوبه سفر رييس جمهور انجام شود كه با توجه به مشكلات قطع گاز در زمستان گذشته آيا براي تهيه گاز مورد نياز اقدامي شده است؟
استاندار يزد ضمن نشان دادن نمودارهايي كه از شركت گاز گرفته بود گفت: با تلاش مسئولان، استان يزد در رديف استانهاي سردسير قرار گرفت و با اين محاسبات هر كس گاز بيشتري مصرف كند قبض بيشتري را هم خواهد پرداخت (البته بعضي از خبرنگاران از اين جواب استاندار قانع نشدند چون اين آمارها را مدير عامل شركت گاز هم در جلسه خبري به خبرنگاران گفته بود ولي نتوانست خبرنگاران را قانع كند و به نظر خبرنگاران حاضر در جلسه در قبوض گاز تغييري حاصل نشده است مگر در مواردي كه الگوي مصرف تعيين شده توسط شركت گاز رعايت شود.)
در مورد عزل و نصبها اغلب مديران دولت نهم در استان يزد عملكردشان نسبت به مديران قبلي نامناسب تر ميباشد استاندار اظهار نمود: در مورد اينكه عملكرد مديران مناسب نيست اين را نميتوانم بگويم هست يا نيست اما خيلي از اين مديران مديران دوره قبل هستند و فقط تعداد كمي منصوبين اين دولت ميباشند و بايستي دستگاههاي نظارتي عملكرد آنها را رصد كرده و به اين نتيجه برسند كه عملكردشان مناسب نيست و من نيز روزهاي يكشنبه كه با مردم ملاقات عمومي دارم مواردي را كه مردم از مشكلاتشان در ادارات مطرح ميكنند پيگيري خواهم نمود.
نارضايتي جامعه فرهنگيان از عدم پرداخت حقوق و مزاياي معوقه آنان كه ميتواند عامل جدي بروز مشكلات در ابتداي سال تحصيلي جديد باشد مطرح گرديد و استاندار گفت: در اين خصوص طي جلسهاي كه تشكيل شد تشخيص دادند كسري بودجه وجود دارد و مجددا قرار شد از طريق معاون اول رييس جمهور و همچنين وزير آموزش و پرورش پيگيري شود و نامهاي نيز با امضاي استاندار ارسال شد كه اميدواريم هر چه زودتر گشايشي دراين مورد صورت گيرد اما اينكه نيروهاي آموزش و پرورش حق دارند و صبر كردند تشكر ميكنيم و پيگير هستيم تا نتيجه را به عزيزان اعلام كنيم.
استاندار در بخشي از مصاحبه درمورد ششصد روستاي استان كه با تانكر آبرساني ميشود و اجرايي شدن 65% مصوبات سفر رياست جمهوري به يزد و بعضي از مسائل فرهنگي، ديني و اجتماعي جامعه گراني مصالح ساختماني از قبيل سيمان وآهن و ميلگرد (كيلويي يكهزار و دويست تا يكهزار پانصد تومان) با تاييد وجود اين مشكلات مطالبي بيان نمود.
آقاي استاندار اظهار داشت هر شب روزنامههاي محلي را مطالعه ميكنم، نظرها و انتقادها را مورد توجه قرار ميدهم.
نگارنده اين سطور گفت بنابراين سرمقالههاي آيينه يزد را كه بعضي از آنها در انتقاد از مديران استان و ازجمله جنابعالي وبرخي از دولتمردان است مطالعه كرده ايد؟ استاندار گفت: سرمقالهها را نميخوانم و به رييس روابط عمومي دستور داد كه از اين به بعد خلاصه سرمقاله روزنامههاي محلي تهيه و تنظيم و در اختيار استاندار قراردهد.
در آغاز جلسه مذكور پس از تلاوت آياتي از كلام الله مجيد رييس روابط عمومي با عرض خير مقدم به حاضرين از رسانههاي استان درخواست نمود نسبت به درج اخبار استان اهتمام بيشتري به عمل آورند و دو نفر از معاونان استاندار تا پايان جلسه كه دو ساعت طول كشيد حضور داشتند و جز يكي دو باركه با يك يا دو كلمه آمار ارائه شده از طرف استاندار را تاييد يا تصحيح نمودند مطلبي ديگر اظهار ننمودند و اگر به سر مقاله شماره 69 آيينه يزد و تحت عنوان «گران شدن انواع نان از 16 تا 30 درصد براي جبران زيان نانوايان» عنايت شده بود حداقل در اهداي سالنامه 1387 و لوح تقدير به خبرنگاران و مديران كه به مناسبت تقدير از فعاليت خبري در سفر مقام معظم رهبري به يزد تهيه و از طرف استاندار امضاء شده بود اقدام مينمودند.
يكي از نكات قابل توجه اين مصاحبه اين بود كه استاندار در برابر تعدادي از سوالات مصداق ميخواست و از روزنامه نگاران توقع داشت مثلا مديري كه كمتر در محل كار خود حاضر ميشود يا كسي كه علاوه بر تعرفه قانوني زيرميزي نيز دريافت ميكند نام ببرند يا محتكر و گرانفروش را معرفي نمايند. در حالي كه اولا بيان بعضي مصداقها آنهم در جمع حاضران از نظر اخلاقي و اجتماعي درست نميباشد ثانيا شايسته است كه مسئولان استان به جاي شنيدن مصداق از سوي ديگران، به وسيله عوامل خود به بررسي رخدادها در تمام سازمانها و ادارات بپردازند و صحت و سقم قضايا را روشن سازند و پيش از پرسش و انتقاد شهروندان و روزنامهنگاران در اصلاح آن بكوشند.
در پايان، تشكيل چنين جلساتي را با حضور استاندار و درآينده با ديگر مديران استان مغتنم شمرده و در بهبود اوضاع و جلب رضايت مردم موثر ميداند.
مدير مسئول
سرمقاله شماره 86 آيينه يزد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025